Tuesday, August 31

5 Days worth of ADVENTURE


A tremendously great fun!!!

Here’s the catch, aku kuar pada pagi jumaat 27hb ke mid valley… originally, berniat untuk gunting rambut… but then, a friend of mine ask me out for a walk…I mean for a drive around kl…. So I stopped at salak selatan and meet up with him there… ya, ya, I know,  dah tak jadi gunting rambut…  we hang out in somewhere,aku pun tak tau tempat tu and then go to TTDi’s bazar untuk cari juadah berbuka…,again, tak sempat lapek mall untuk gunting rambut…. Malam tu,lepas berbuka, rancangnya nak kuar gi jenguk bazar kat Bandar Tun Razak tapi tergendala jugak dek BWF quarter final… syok sangat tgk tn ngan koo keen keat tewaskan beregu korea tuh.. fuh,…hebat siot.. n malam tu berlalu begitu sahaja…

Saturday,hari ke 28 bulan ogos… aku balik ke UKM untuk kemas barang… tapi lek lu, blum sempat aku naik tren, si farahain suruh aku gi temankan Asmidah Mahfot kat KL sentral… adoi.. serba salah jadinya… aku mundar-mandir kat stesen tu menentukan nak gi ke tak.. then, without thinking, I just get into the next tren to UKM… arriving sunwhere around 11am, terserempak lak dengan WAN, WANI n AIN… nak gi Masjid india diorang ckp… tapi time tu aku wat derk je… huhu… dah sampai bilik, terkais2 aku mencari sampin untuk dibawa ke Ipoh… adoi.. kena gi cari sampin lak… nak tak nak… rush2 aku pack barang n terus berlepas ke masjid jamek….. dahla brg berat amat, tersalah stesen lak aku… wan, wani n ain tunggu kat sogo, aku gi masjid jamek buat apa, bonggok!!! .. ok ok.. lepas je abis beli brg, aku blah ke mid untuk jumpa kawan aku.. dah janji nak break fast ngan dia mlm tu… tapi boleh pulak kak aishah kol aku suruh gi berbuka ngan anak yatim kat santun..aiseh… terus aku tolak… maunya aku menangis kuat2 kat yapeim tu ke apa kak ni… oh ya, back to the main story.. after arriving at mid, my fren n I went to a bazar ramadhan somewhere near kerinchi (I think) n ber buka at his place…. And again, after all the trouble planning where to go, we stuck at home watching the BWF semi-finals… sigh…
Ahad, the 29th day of August, … sebelum pukul 9 lagi aku dah terpacak kat yapeim tu… fuhh.. giler semangat… dah akak tu suruh aku dtg sebelum pkul 9 aku dtg tepat sebelum pkul 9.. tak lebih… huhuhu.. and then after packing up a few stuff at yapeim, we are all off to ipoh… 2 vans, the HIACE and THE ALFAT celup.. huhuhu…and I befriended with the great KAK POLLAND, wait, no, KAK WANI POLLAND… huhuhu… ada bahan jugak la nak borak ngan dia…hahahahaha..and the jorney was great… by not having my sahur,(and so much everyone else), suma benda Nampak macam makanan… fuh.. . berhenti kat hentian TAPAH sgt menggoncang iman… lek je Baskin Robins tu duk sebelah van kitorang…meleleh seyh… sampai di ipoh lagi teruk… lek je si Azrai ckp masjid tu Nampak macam kuih lapis… sesudah di ipoh, we checked in the Seri Mlaysia hotel n rest a lil bit… pastu giliran aku lak bertugas gi jemput SANTUN 2010… mau memutar kepalaku… dahla aku tak kenal tempat.. nak explain n cari bebudak tu bukan kenal muka pun.. adoi.. sabar je la…… setelah penat mengejar masa, menjemput bebudak tu, aku dengan tanpa segan silunya makan macam dirasuk hantu kat restoran.. hahahhaahha… bila lagi mau makan siakap tiga rasa wei…. Tapi bak kata spiderman,”every great things comes with great responsibility”… fuh,, memang rasa responsible pun… perut kembung macam nak terberanak… sakit siot… laju je aku balik bilik, serbu jamban… diorang lek je gelakkan aku.. lantak lah.. lalallalalaa….
The next day, Monday, 30hb agustus…..pkul  1.30 pagi si Tarmizi kejutkan aku… mulanya aku malas layan, pastu dia sebut “syahir, jom gi McD”, sepantas kilat, as swift as the wind, aku bangun pkai bju.. lompat turun ke carpark di mana kak aishah gelakkan aku lagi.. ko makan macam nak meletup pun nak gi makan lagi ke???... aku pun gelak jugak… hahahahhaa..pegi McD, melantak, ketawa riang, discover bakat terpendam Kak Wani, (janitor McD), n then balik hotel balik….. tak sempat aku tido, dah pukul 4.. bgun lak aku gi amik budak2 yang bru sampai kat Medan Gopeng nuh… fuh..leth… balik hotel je aku terus lelap walaupun lepas telan 3 cup of coffee.. . pkul 8 pagi bngun lagi… bersiap pkai bju melayu (raya pun aku tak rush pkai bju melayu camni tau) n off to majlis dengan raja tuh..dekat majlis tu, memacam benda jadi… aku pun naik malas nak cerita… tapi yang paling best adalah pegi buat Treasure Hunt sekitar ipoh,.. tak, ini bukan program Santun so korang takyah tertanya2 kenapa korang tak join.. lalalalala…
Oklah, aku pun letih nak menaip so majlis tu pun berakhirlah, n raja pun berangkatlah…n kitorang pun bersiap2lah untuk balik… gedebik gedebuk, dah peluk2 , salam2, suma pun baliklah….kitorang berbuka kat hentian tapah, n untuk menebus balik dendam semalam kami kepada baskin robin, Kak Wani ngan aku gi beli eskrim… kak wani belanja.. huhhuhu..dapat makan Baskin Robins!!!!!!!! N nasi ayam yg ,boleh tahan le, huhuhuhu…adoi.. break kejap.. letih la menaip ni… ok now, dush dush, pang pang, gedebuk gedebuk, sampai la aku ke ukm pada pukul 2 pagi… tapi.. huhu.. tak tido lagi… layan Clash of the Titans dulu… pukul 6 bru tido…
 Harini, hari merdeka, bukan hari khamis, tapi hari selasa, cuti…. Aku bgun pada pkul 2ptg, bsuh baju n on9 sekejap,(sekejap la sangat).. sampai pkul 7.30… adoi.. berkejar aku gi kfe beli makan.. ahhahaha.. lepas makan aku tulis benda ni… sampai sakit sekali mataku… huhuhu… burp!!! Kenyang makan jambu… n sekarang baru aku teringat… sepanjang 5 hari ni aku tak sentuh pun Miss Calclueless .. adoi.. dahla exam lusa..mati la… n rancangan aku untuk gunting rambut masih lagi tergendala..

p/s: ada sorang dua santunian yang comel..

9 comments:

nurulhusna said...

haha,,
cari nma dak2 santun tu,,
pastu dpt la num fon dyaorg~
aigooo,,itu pon susah ka
ahahahaha
tp pic pulak x de kan,,
haha,,gasak la ang caer~=p

naseer kedah said...

yg p/s bwh tu tahan tu...sorang dua yg comei tu sape????
Azrai ke???

syarky ibrahim said...

hahaha.. aku pun tak hengat nama dorang.. hahaha..

azrai?? ko terhantuk ke apa??

nur iema said...

klu bkn azrai pn, diyad ke???? kih3

nurulhusna said...

diyad xx ikot la prgram ni~~

armouris said...

info tentang perut kembung di SIHAT SELALU - Masalah Perut Kembung

syarky ibrahim said...

motif~~~~~~~~~~???

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Senang aje nak bangunkan Syahir, sebut aje "McD"...

syarky ibrahim said...

dan salad kfc

Pin It button on image hover
Tweet