Sunday, October 31

TiTas is HIstory!!


Another one down!!
Phwittt!!!!!!!!!!!
Yeay!!!! Kelantan menang dan satu lagi paper aku dah lepas!!!!!!!
Jadi, oleh demikian, dengan diperkenankan duli2 yang maha mulia penyimpan mohor-mohor besar serta kecik, medium dan extra large, saya ishtiharkan hari ini hari meronggeng bersama husna serta husnul dan hari tgk movie puas-puas.. jom tgk movie!!!!!!!!!!!!!
p/s: comel pergi piknik ngan budak2 ktsn..nak ikut..

Saturday, October 30

Maulana Rumi, penyair sejati

korang tau tak? time aku form 4, aku dah buat 3 ke empat report budak universiti, bukan calang2 report foundation for english zzzt tau tak.. report demi penilaian untuk seorang student amik ijazah bahasa inggeris kat sebuah universiti tempatan... so salah satu report yang aku kena buat ialah pasal satu syair oleh Rumi, seorang penyajak terkemuka dari tanah arab... explain pasal syair ni dah satu, pastu explain kisah hidup maulana rumi ni lagi satu hal... giler complicated kisah hidup...tapi report tu siap dengan jayanya dan aku lak tertarik menarik dengan syair si Rumi ni:.."LOVE"

Beauty unveils His exquisite form
in the solitude of nothingness;
He holds a mirror to His Face
and beholds His own beauty.
he is the knower and the known,
the seer and the seen;
No eye but His own
has ever looked upon this Universe.

His every quality finds an expression:
Eternity becomes the verdant field of Time and Space;
Love, the life-giving garden of this world.
Every branch and leaf and fruit
Reveals an aspect of His perfection-
They cypress give hint of His majesty,
The rose gives tidings of His beauty.

Whenever Beauty looks,
Love is also there;
Whenever beauty shows a rosy cheek
Love lights Her fire from that flame.
When beauty dwells in the dark folds of night
Love comes and finds a heart
entangled in tresses.
Beauty and Love are as body and soul.
Beauty is the mine, Love is the diamond.

They have together
since the beginning of time-
Side by side, step by step.



 p/s: setelah sekian lama aku mencari balik puisi ni, sekarang baru jumpa


Pesanan untuk teman


Seorang teman yang unik
Seorang teman yang satu-satunya
Seorang teman yang sempurna
Teman yang sukar untuk dicari

Seorang teman yang manis
Seorang teman yang terus-menerus adil
Seorang teman aku tahu
Akan selalu ada

Seorang teman dengan semangat luar biasa
Seorang teman dengan hati yang membara
Seorang teman yang boleh dipercayai
Seorang teman yang pintar
Seorang teman yang serikanku
Seorang teman yang boleh keringkan air mataku
Seorang teman dengan kasih tak terbatas
Seorang teman yang dapat meringankan ketakutanku
Seorang teman dengan senyum indah
Yang tidak pernah bisa diabaikan

Seorang teman yang pernah menyakitkan
Seorang teman yang mudah dirapati
Seorang teman yang menghormati
Seorang teman yang disayangi oleh semua
Seorang teman yang dipercayai
Seorang teman untuk tidak pernah membiarkan teman lain jatuh
Seorang rakan yang aku boleh bertutur

Kasih sayangnya bersinar dengan cahaya berkilau
Hanya dengan mencetuskan cahaya luar biasa nya
Seluruh dunia akan tahu
Betapa dia orang yang hebat dan menakjubkan
Seorang rakan saya tidak akan pernah lupa
Dia adalah terbaik yang pernah aku kenal
Terbaik dari kalangan teman-teman yang terbaik pernah kutemui ...
p/s: we'll be by your side even if we are apart

Ini untuk 'Kamu'!!!!!!!!!!!!


gembira ada di sini


gembira ada di situ


itu tidak pernah pudar


kerana gembira itu sentiasa ada dalam dirimu





mengapa gelisah?


bila ada sesuatu yang tidak kena


kerna gembira dapat membantu


terus bangkit gigih





gembira adalah ciptaan yang indah


kerana gembira adalah rasa


rasa itu punca


punca erti hidup





andai punya gembira di masa lalu


gembira boleh diheret kembali


dan gembira akan setia di sisi


gembira bawa bahagia
p/s:rindu tawa kamu di santun

Kamu sang juara


Dia duduk di depan saya, sepotong sempurna
Sebuah karya dari tulang, otot, dan kulit
Tiada nafi kesempurnaan pipinya dan cantik irasnya
Bentuk tubuhnya dibuat dan diukir ibarat patung Yunani kuno

Saya akan menjaga dia bersama rahsia, rahsia yang diadakan kepadaku
Dikunci pergi untuk menenangkan hati saya yang paling cemburu
Kerna itu akan menyebabkan luka fana andai berpisah
Jiwaku dia jadikan tebusan, matanya erat memegang kunci

Tapi aku tidak bisa menahan keindahannya lebih dari Bumi
Seorang tahanan untuk keegoisanku, ditakdirkan tetapi layakkah aku?
Pesona  bentuknya dan cirinya untuk semua amati
Tidak semua emas dari segala bangsa boleh menyamai sinarnya

Jadi pergi karya hiasan agungku!
Pergi dan kongsi sinar bercahaya epikmu
Pergi tempa gemilangmu, wahai sayap cinta saya
Dan terangi dunia dengan alur gemerlapanmu…

p/s: i love seeing u as a leader

Thursday, October 28

McBealism!!!!!!!!!


U know what???
Ally mcbeal is great!!!!

no, no... dont leave this page... this is not me blabbering around....
Its like what, 1990s??? bt I feel like it just been broadcasted yesterday… ni suma gara2 member abang aku, aemy (that’s a guy’s name) suruh aku belikan cd ally mcbeal dari season 1 till 5… but now here I am, fascinated by it that im writing an entry about it!
Best sgt cerita ni..walaupun aku tak pernah tgk n malam ni aku baru je tgk dua episode,..cerita ni memang evergreen..nice grammar..nice vocabs… a really good one if u want to improve your English… but im not fascinated by just that.. no… aku kagum ngan cerita ni sebab kebanyakkan unsur moral dia memang patut melekat kat kepala kita…
to men its just body parts but to women, its mental’… that is insanely true…
we need to believe in love, couplehood, partnerships, even if we are sleeping alone tonight’… YES!!!
THAT, IS MCBEALISM….

Wednesday, October 27

Dah separuh Merdeka jugak!!!


Oh yeah!!!!
Dah 50% there!!!!
Mum!! Im half more step home!!!! Dah habis dah dua paper.. tinggal dua je lagi… hehe…

Ayuni: hahahahahaha!!!
Izati: arghh!!!
Nadiah: hehe *gelak sopan
Dijah: syahir……
Aku: hahahahahahaha…*gelak sangat puas hati…
Farhana: ……. *muka konfius…
Ariff: ?????
Thiru: senang la sangat!!!!!
Akif: dah dah.. thiru, syafiq, keta dah tunggu tu..
Ain: wei… aku nak balik camna ni????

Pastu suma orang balik… sekian…..

p/s: otak penat habiskan dua paper harini so takde idea nak tulis apa

Tuesday, October 26

Ma aku lagi hebat dari aku..


Mak!!!!!!
 Ma ni cyborg kah???

Tahun 2006..
hir, pegi amik cd dalam fail ma tu
nak bagi cd blue ke ma??
itu cd bapak tiri ko..ma tak campur..pegi je lah amik..” uish, majalah bawah katil aku pun dia tau gak ke?.. mampus wa..
cde ape ni ma?” wa tilik-tilik tapi tak kuar gak judul cd tuh
ni cd windows movie maker ngan flash animation… install la”..
huh??”…. mak aku ke ni??
Tiga minggu kemudian…
syahir, tengok ni, ma tak tau ok ke tak”…
Aku pun layan la video animasi tentang bahasa inggeris tu… best jugak.. “ma, dapat mana animasi ni?? Best la..
buat sendiri la. Senang je..”
“……..” apa dah jadi ngan mak aku??!!

Semalam kat fb.
her, dah tak ingat nak telepon mak sendiri ke?? Busy sgt??” mak aku post kat wall aku..
waterfish??”…
Dua jam kendian…
Ring ring… skype aku berbunyi sudah… aku pun angkat la…
hah! Buat apa tu?! Study tak??” tetiba muka mak aku timbul kat skype tu…
“…???” muka masih terkejut mak aku ada skype
on9 ada time, kalu ada time komen la gambar mak edit ngan pohotshop tu.. ada kat flickr…. Letak la dalam blog mung skali.. baru gempak..”….
mak????...”… mak aku ni normalkah??
ada masa ma video call ok.. fon mung ada 3g tak?” jelas mak aku sambil tunjuk fon berusia seminggu dia tu..
…….??? What the???”.. arghh!!!!! 

p/s: aku sendiri pun takde flickr...argh..tertekan...

Baju-baju sempoi...

wahh....
SHIRTS N SUMMER SINGLETS from korea

ni ada lagi produk yang dijaja oelh bryan keu.... suma memang mantop la wei!!!! all are designer's work dari korea... korang rasa ts ada jual tak benda2 ni???.. sesape tau no mak aku sila call mak aku n cakap anak dia kempunan bole??
boleh buat sling bag and beg galas.. cool siot!!!!







aku tak rasa TS ada jual vest ni..

nampak average tapi sempoi oiii


kalu korang rasa mau order?? dont fill up my mail boxes oz i dont sell them, click here,,,,

Mak!! caer nak baju!!!

aku nak baju ni!!!!!

tengah fb-walking tadi, terlintas la plak ngan sorang mamat brayn keu ni yang advertise pakaian... time tu jugak terdetik kat hati aku nak habiskan duit jpa beli baju je... kalu korang tertanya-tanya apa gaya aku.. ni lah dia.. nak wei!! nak!!! korang main la ngan dslr korang tu.. aku nak baju jugak!!!










 p/s: nak jugak?? tanya mamat ni

nampak baik. hati kejam??


Jangan baca synopsis!
Orang cakap “don’t judge a book by its cover”.. aku cakap, “don’t tell a book by its synopsis”.. bole x??
Ada la post sorang insan kerdil ni pasal “don’t judge a book by its cover”… terpikir lak , “kalu w abaca synopsis?”…baca synopsis tak sama ngan baca buku.. so korang takleh cakap ar buku tu best ke tak.. kan?? Korang tak tau apa jadi sebenarnya…
Sooo… kamu, awak, mereka dan depa, jangan cakap korang kenal aku kalau setakat mutual frens pun seciput je… kenal aku betul2 dulu sebelum judge aku ok… nak kata aku baik,.. fuhh.. aku lagi jahat dari minah dalam cerita kat astro oasis pagi tadi… nak kata aku jahat, ishh…aku lagi baik dari fadillah kamsah …punyer anak kot…
Jadi kesimpulan of the story, dont tell a book by its sypnosis”… korang tak tau lagi camna keadaan sebenarnya..

::nick fron penang:: bukan ED ke??


Hahahaha…
HELLO BRO!!
Arini aku ada sorang lagi stalker merangkap member lama follow aku…budak penang.. aku pun tak ingat dah dia duk part mana kat penang… aku beribu-ribu lemon pegi penang pun tak ingat nak kontak dia.. hahahaha.. sori weih…
Akif: “sapa mamat nih wei??”
Syark: “member aku kot”
Azwa: “ladies man mana ingat member ke awek”
Akif: “jantan la bongek, bukan pompuan”
Syark:…..
Azwa: “owhhh.. meh tengok skit.”
Syark:….
Akif: “sebok je ko..orang tgh tgk blog pun susah”…
Azwa: “waterfish!!..(WTF)”

p/s: sori bro lama tak kontak ko.. sihat??

Monday, October 25

CICO si kucing


Cico oh cico
Aku rindu cico si kucing.. kenapa?? Sebab dia sgt comel..kat fb aku pun letak gambar kucing sebijik macam cico… stiap kali aku balik cico dah Nampak lain.. happy tgk cico membesar… aku sayang cico..
lebih kurang camni la.. tapi ni uncle google punya

10 FAKTA TENTANG CICO SI KUCING:
1.Tak suka main kejar-kejar
2.Sangat suka tidur walaupun di sebelah pc umahku
3.Kucing yang playboy..ikut sapa ye??
4.Kucing yang sgt gentleman...sanggup kasi awek dia makan dulu
5.Manja sangat ngan aku
6.Pandai cari whiskers..hahaha
7.Suka buat muka ‘taknak layan ko’ yang comel bila diusik
8.Sangat tidak suka mandi..sangat..sebijik cam abg aku
9.Lagi suka tidur di katil aku berbanding katil dia
10.SANGAT suka layan korea sambil baring sebelah aku!!sebok je…

my Current Playlist


Disebabkan ada seorang makhluk allah ni nak sangat tau apa yang ada dalam playlist aku, ni dia..

PLAYLIST WAJIBKU

Not afraid –eminem

Bust your windows –jazmine Sullivan

Up- jesse mccartney

Love the way u lie- j rice cover

King of anything – sam tsui cover

Teenage dream- mike tompson cover

Song about me- Charlie mcdonnell

Toxic- glee season 2

This girl- laza morgan

Love love love- ft island

Don’t rain on my parade- glee season 1

Hey shoty- kato Johnson (korang takkan familiar)

Aku jatuh cinta- supernova

Canvas- ken hirai

Bang!-after school

Grenade- j rice cover


dilla Si Korea

Kamu ,
Ya kamu,
Suka pahlawan bertopeng ya??
Gemar sangat ke??

Kamu,
Kamu pelik la,
Tapi memang dari dulu kamu pelik

Kamu,
Ya kamu,
Makasih follow saya ya,
Saya...
saya...
nak pinjam semua cerita pahlawan bertopeng boleh??

p/s: boleh la... please..

senyum


Cinta,
Kamu marah saya ke??
Maaf, saya tak sengaja,
Janji??  Ya saya janji saya akan cuba,
Ok??
Kamu ok tak cinta?
Jangan masam lagi ya cinta,
Senyumlah,
Sebab..
Bila kamu senyum... 
dunia saya gembira

Friday, October 22

Surat untuk Cinta


Dear biologi,
            Tujuan saya menulis surat ini adalah untuk menjelaskan rasa hati saya kat awak. Kita dah lama bersama awak. Sejak kita jumpa di sekolah menengah lagi saya suka kat awak. Lepas spm, saya makin cintakan awak. Awak, saya dah tempuh banyak halangan untuk buktikan cinta saya kat awak. Orang lain mungkin tak faham diri awak, tak suka berkawan dengan awak, tak tahan melihat awak tapi suka suka awak, saya cintakan awak, saya sayang awak.
            Tapi awak tinggalkan saya. Kenapa awak? Saya tak cukup baguskah untuk awak? Saya betul-betul sayang awak. Saya tak nak fizik, saya tak nak math. Saya nak awak. Awak. Tolong la awak. Awak betul-betul bermakna buat saya. Walaupun kita dah lama tak berjumpa, saya masih ingat awak. Saya menangis setiap kali teringat kat awak. I love u biology!!!
                                                                                                                               Sayang awak, 
syark           
Pin It button on image hover
Tweet