Tuesday, October 26

Ma aku lagi hebat dari aku..


Mak!!!!!!
 Ma ni cyborg kah???

Tahun 2006..
hir, pegi amik cd dalam fail ma tu
nak bagi cd blue ke ma??
itu cd bapak tiri ko..ma tak campur..pegi je lah amik..” uish, majalah bawah katil aku pun dia tau gak ke?.. mampus wa..
cde ape ni ma?” wa tilik-tilik tapi tak kuar gak judul cd tuh
ni cd windows movie maker ngan flash animation… install la”..
huh??”…. mak aku ke ni??
Tiga minggu kemudian…
syahir, tengok ni, ma tak tau ok ke tak”…
Aku pun layan la video animasi tentang bahasa inggeris tu… best jugak.. “ma, dapat mana animasi ni?? Best la..
buat sendiri la. Senang je..”
“……..” apa dah jadi ngan mak aku??!!

Semalam kat fb.
her, dah tak ingat nak telepon mak sendiri ke?? Busy sgt??” mak aku post kat wall aku..
waterfish??”…
Dua jam kendian…
Ring ring… skype aku berbunyi sudah… aku pun angkat la…
hah! Buat apa tu?! Study tak??” tetiba muka mak aku timbul kat skype tu…
“…???” muka masih terkejut mak aku ada skype
on9 ada time, kalu ada time komen la gambar mak edit ngan pohotshop tu.. ada kat flickr…. Letak la dalam blog mung skali.. baru gempak..”….
mak????...”… mak aku ni normalkah??
ada masa ma video call ok.. fon mung ada 3g tak?” jelas mak aku sambil tunjuk fon berusia seminggu dia tu..
…….??? What the???”.. arghh!!!!! 

p/s: aku sendiri pun takde flickr...argh..tertekan...

4 comments:

ucena said...

hahahahaha!~
hebat ;)

nur iema said...

cayalah mak ang!!!
ada blog x??
makcik!! jadi sifu saya buleh??
^^

syarky ibrahim said...

mak aku tak suka blog.. dia cakap nanti dia merapu... macam la gambar pelik2 dia kat flickr tak merapu

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

kagum! kagum!

Pin It button on image hover
Tweet