Friday, November 5

MA AKU DATANG KL LA WEI!!!


Nak pergi klinik boleh???
Letih la sehari berjalan… hari ni ma aku datang kl…..habis segala tasek kitorang pegi… so, alkisah….

Abg: oit..ko nak dtg pukul brapa?? Kitorang nak gi tasek ni..nak jogging..
Aku: woi..lek lu… kan janji kul 9…
Abg: cepat lah gemuk!!! Aku amik kat maybank…..tuttt…(letak fon)
Aku : weit!!! Bahlul!!! Maybank mana??? Indon pun ada maybank!!
….cam siot je perangai abg aku ni.. cakap biar la spesifik..naseb baik aku ni tak suka mencarut…

Aku: ma, nah.. anak mak ikhlas ni…tanda harga pun blum buang..
Ma: what this…(cakap London ngan aku tuh!!)…. Adoi.. kenapa beli?? Kalu beli pasar malam bleh dapat 4 helai ngan harga ni..
Aku: weih..lek lu… a***ni tu… London pun takde kot.. (sempat je perli mak aku).
Ma: (belek tudung tu)..wah..ma memang nak kaler ni.. kain pun lawa…sejuk pakai..pandai hang pilih..
Aku:ceh… tgk la sapa..anak lelaki mak ni…
Ma: ni mesti elaun masuk tak bgitau ma.. correct??(speaking London lagi)
Aku:..eh… takdelah… ni hasil keja malam la ma..(ayat cover)..
Ma: bontot hang makin kecik..mana laku… (waterfish??)
…….

Tuttt..bunyi mod getar fon aku yang esok lusa nak meninggal..
Tarmizi: aik..LQ tahu, pergi tasek permaisuri tak tau.. kasi aku saspen je.. orang pegi malam ko nak pegi siang2 bukan ada apa…
Aku: ada jugak test subjek untuk uji pedang samurai bapak aku nanti kang…
………

Letih di Tasek Permaisuri, balik la rehat kat umah kotak abg aku..
Aku: ma, balik la lambat..nanti hir blanja makan..
Ma: makan apa?? Makan penampor bleh je ma bagi..
Aku: taklah… kita ketuk umah sebelah mintak maruku..esok diorang raya…
Ma: muka tak malu..mana leh main mintak je..
Aku: kalu camtu jo la… kita serbu je … lapar maruku ni ma…
Abg: serbu tengkorak lu?? Sebelah tu umah cina..
Kami: oooo…(sambil intai orang umah sebelah jemur pakaian dalam)
……………….

Kat tempat rusa di taman Tasik Perdana…
Adik: hir, posing situ aku amik gambar…
Aku: beres!!! Ko pandai je amik hati aku kan…(sambil posing comel)
Makcik cleaner: aiyoo adik… sakit belakang pergi jumpa doctor la… kenapa mau datang sini?/ itu badan sgt lentok la… (siot nyer makcik)
………..

Sambil abg aku tgh drive nak antar aku balik Bangi…
Aku: ma!!! Kejap kejap!!!! Berenti!!!!!!
Keta: sreeeettttttttttt……
Ma: kenapa?? Ada langgar biawak ke??
Aku: tak..kejap nak baiki boxer terselit sat….
……

p/s;letih wa layan karenah ma wa n adik2 wa..


9 comments:

Shaofie said...

bagos. bagi aku gelak lagi. lagi lagi. nak lagi!!!!

Dyana said...

hahahaha..lawak2! terbaik r..layan hbs.. tp aku rase dorg yg penat layan kerenah ko..bhahahaa,..

SyArk BudAk NaKaL said...

ko pehal fie?? lain macam je??? tadi pegi jabatan psikiatri watpe?? siap amik ubat lagi?

Shaofie said...

aku nak lagik!!!!!!
bagi aku gelakkkk cepattt!!!!
nak lagikkk...

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Namaku disebut-sebut lagi...

faRaLouiSe said...

oke aku gelak pepagi. =p

SyArk BudAk NaKaL said...

thanks!!!! tapi aku takdelah slalu lawak camni

cik noumie zafierynn said...

bongek!!!
ko memang xhabis2 spender telekat..
len kali beli saiz XXL tau.
asek tersepit jeh.haha

SyArk BudAk NaKaL said...

sebok je...saiz xx l tak best..loggar... nanti allignment lari..hahahahahaa

Pin It button on image hover
Tweet