Friday, November 5

Gelagat pending SANTUN 2010


Aigooo…
Dua tiga hari ni aku serabut struggle nak habiskan mengekol (calling) budak2 baru untuk Santun dan jugak bgitau pasal program 14-19 disember ni dan kebanyakkan dialog berbunyi demikian:
Aku: anda juga terpilih sebagai ahli Santun dan dekehendaki hadir ke program tersebutlah…
Adik: tapi abg syahir(wah…panggil aku abg tuh!!) saya rasa saya takleh pergi la abg..
Aku: kenapa ye dik?? Berkhemah dalam hotel,ada aircond, enjoy2 pun taknak?? Yeay enjoy!!!
Adik: YE LAH ABG TAPI MA SAYA SURUH BALIK..KAN TIME TU RAYA HAJI..
Aku: adik, setahu abg, pakcik duduk atas kerusi bagi announcement kat tv tu cakap 26 NOVEMBER kita raya..bukan disember…
Adik: erk??
Aku: (sabar je lah….)
p/s: letih woo layan karenah budak2 junior ni

7 comments:

ucena said...

kak aisyah bagi ak rm100 tuk abeskan dak penang dgn johor ;p
*x mula lg pon,kat umah baru nak call..

FaRaH AiN said...

weh, yg paling kelakar mse tu sape ntah call budak dari melaka,
main passing2 mintak kebenaran,
budak lelaki nak g kl, ayah x bg keizinan.
passing2 phone sampai tanya nenek lagi
adoi~ klakar!

ucena said...

nenek?
kak aen kah?
hikhik

SyArk BudAk NaKaL said...

whoah...tu takpe... aku lagi ar.. siap kecek kelate lagi....
husna!!! kedit celcom aklu dah habis tapi list kelantan bru 80%...kecek byk sgt

FaRaH AiN said...

ehem! nenek btol laa
syahir, dlu2 ak dpt list klantan.
adoih, kalau dpt atuk & nenek budak yg angkat, mmg 1 ape pon ak dok pehe kalau die bcakap laju2.

"maap makcik, saya dok pehe ape yg makcik ckp dari td"
haha

SyArk BudAk NaKaL said...

hahahahaha..mujur la aku tak handle santun serawak...mampos nak paham..

ucena said...

aku handle sarawak... =.=''

Pin It button on image hover
Tweet