Sunday, October 3

Perfect boyfriends 101.2


perfect boyfriends 101 datang lagi.. kalu dulu kita bincang pasal camna nak kasi hadiah, kali ni nak bgtau camna nak jadi lebih romantik tanpa belanja lebih...
langkah-langkah
  1. 1
Amik kisah tentang kegemaran awek anda. Bukan semua otak perempuan sama tau. Makin lama korang dating, makin perlu lah untuk korang ikut step ni…. Bunga>?? Ok lah.. tapi lelama boring gak kan... tukar la dengan benda yang dia suka.. contohnya cd korea ke, lagu ke.. makanan kegemaran dia ke… takdelah setiap kali dating dia kena pikir nak cari pasu kan..
  1. 2
Kasi la surprise sikit weih... even benda kecik pun bleh kira romantic tau... aku tak suruh korang pergi call klcc, tampal gambar dia besar2 tapi considerate ar skit… macam kalau dia selalu lupa nak bawak paying ke, botol air ke, tolong ar ingatkan.. show that u care…. Kalau nak comel lagi, korang beli post-it banyak2 and then sentiasa bagi peringatan kat dia.. comel apa..
  1. 3
Hidupkan kembali rasa korang mula2 dating dulu… time tu la paling indah kan.. kan?? Sebab tu la ada lagu tajuk “Fall in love again”.. nak jadi romantic tak perlu la lebih2.. bawak pergi situ sini… Cuma sekadar datang date dengan rasa cinta dan sayangkan dia dah cukup.. bukanny datng nak bertengkar nak tgk cerita mana... cuba lak korang buat macam dulu2… nak gi date je 1oo kali call taut sesat…sweet sgt..
  1. 4
Selalu menjadi pendengar yang baik.. walupun korang penat nak mampos baru lepas angkat guni 30 kilo.., dengar je la walaupun dia asyik membebel pasal maksik dia sarat mengandung.. . jangan sekali-kali tunjukkan yang korang ni dah bosan nak dengar,, cuba jadi supportive skit.. kalu memang dah tak tahan nak dgr benda sama pun, ubah la tempat skit… pergi cafĂ© minum kopi ke..(scene kegemaranku)…
  1. 5
Jujur… maksud aku bukannya korang gi nyanyi lagu radja tu… bukan.. tak laku dah tu…. Tak perlu la nak kena hafal skrip filem atau tahan diri untuk cakap benda yang menampakkan korang ni jujur; kadang2 sedikit senyuman ketika bertentang mata atau pegang tangan dia time pilih barang pun dah cukup… cara camtu bleh bgtau dia bahwasanya korang masih sayangkan dia dan suka tgk dia…

p/s: cuba untuk jadi diri anda..bukan sumone yang dia harapkan itu anda

1 comment:

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

bertuahlah awek kau yang dulu, sekarang dan akan datang...

Pin It button on image hover
Tweet