Thursday, October 21

::Tribute to Tarmizi::


Disebabkan mesej bernasnya, maka terciptalah lagenda…
MOHD TARMIZI BIN KAMARUDDIN
“Sapa mamat nieh??” Tanya rumate aku setelah membaca mesej bernasnya… “tu la lu, ni pengganti Samad Said tau tak” rumate aku pun teruskan sesi mengilainya..”best doe mamat ni!” ketawa lagi sampai mamat minat lagu Genie In The bottle depan bilik marah..
Mohd tarmizi kamaruddin atau mizi atau pendek atau kecik atau promoter payung atau peminat T.a.t.u atau ejen publisiti lagu “umbrella” adalah S.U (su) kehormat kelab aku…. Kelab mantop tu beb… cara nak komunicate ngan ahli kelab pun makin mantop disebabkan mamat ni…
Ada lagenda pasal dia ni… LAGENDA BUDAK UM (urm)… dikatakan popularity wartawan yang suka buat peribahasa pun jatuh disebabkan lagi ramai orang gelak bila baca mesej dia… dikatakan dalam 100 orang di tempat berlainan boleh ketawa serentak disebabkan terbaca komen dia… power tahap Raja Paling Lawak ni…
Tapi , macam superman, dia pun pandai menyorokkan identitinya… kalu korang jumpa dia, sah2 tak tau dia tu tarmizi… 1.sebab korang tak kenal dia 2. Sebab dia tak kenal korang 3. Sebab ko takkan kenal tanpa mengenalinya seta dia mengenali korang dengan memperkenalkan diri melalui perkenalan… nak kenal?? Meh kita tengok antara invensi-invensi beliau
Berjaya times square – darab segi empat sama sisi yang Berjaya
Multiple times- beribu-ribu lemon
ONS- berdiri satu malam
Me dislikes this
Berikut ialah mesej daripada Kak (07 Oktober 2010 (Khamis) 02:36:45 PM GMT+08:00) yang telah diparafrasakan (paraphrasing)
Pangkal surat rasmi-Merujuk kepada perkara di atas, bahawasanya perkara di atas adalah dirujuk.
Pangkal ayat-Tujuan saya menulis surat ini adalah bertujuan untuk
Reference-Sehubungan dengan itu, kepada mana-mana sesiapa siapa-siapa peserta-peserta dan ahli-ahli
Free time-mempunyai kelebihan masa dan kelapangan masa dan percuma (free)
Copy n paste-mengopipes
Bilangan- Setakat ini kehadiran adalah lebih daripada negatif satu
Ending surat- Berduduknya saya di sini adalah untuk menamatkan surat ini.
Peribahasa- Kalau kucing tiada, tikus lompat tinggi
Pujukan dalam surat rasmi- Ni program makan-makanlah, sambut hari raya, tak suka ke makan-makan? Ni makan free... yeayyy~~~

jadi, anda ingin berjaya dlam PMR?? SPM?? nak dapat A dalam bidang penulisan??/ sile like di atas mesej bernasnya, maka terciptalah legenda... http://www.facebook.com/pages/Tarmizi/145469035490523?v=walld

;D  tarmizi!!! wa respek lu beribu2 lemon lah... hidup lebih meriah dengan adanya tarmizi.. hidup tarmizi!!! hidup tarmizi!!!

p/s: ini bukan sebab mizi slalu like status fb aku atau mizi sogok suruh tulis post pasal dia, sekian

4 comments:

Wan Ahmad Izuddin said...

smart2..hehe mizi mesti dah kembang kuncup hidung kan..hehe dah macam artis dah...haha

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Terima kasih banyak-banyak, Syahir...

Untuk pengetahuan pihak anda, nama penuh saya ialah Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin dan BUKANNYA Mohd Tarmizi bin Kamaruddin. Bukan MOHD tau!?

Aaahhh, kau tak payah lah nak puji aku lebih-lebih, aiskrim aku mana?

Delete fanpage tu! Delete fanpage tu! Delete fanpage tu! Tekan butang report!

Kalau kucing tiada, tikus lompat tinggi tu memang betul-betul peribahasa Karam Singh Walia lah, aku tak tipu... sila rujuk http://www.mesra.net/forum/lofiversion/index.php/t38240.html

P/S: baik punya perli...

syarky ibrahim said...

aku hanya mampu sebut "lalalalla"...

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Budak JPA sepatutnya lebih mampu daripada hanya sekadar berkata "lalalalla"...

P/S: ...You make me wanna lala in the kitchen on the floor
I'll be a French maid when I meet you at the door
I'm like an alley cat
Drink the milk up I want more
You make me wanna
You make me wanna scream
... (via AshleeSimpson-Lala SMS)

Pin It button on image hover
Tweet