Wednesday, September 1

newsflash!!


Alkisah….
TENG TENG TENG TENGGGGG *BUNYI BERITA…

Sari berita utama… seorang pelajar lelaki dari fakulti kejuruteraan dan alam bina telah kehilangan kalkulatornya jam 10 pagi tadi. Kita bersama wartawan di tempat kejadian…
Wartawan: “Terima kasih Dang Suria dari Sri Pentas… satu kes kehilangan kalkulator telah dilaporkan di ukm hari ini melibatkan seorang plejar lelaki, Ahamad Syahir Ibrahim… kejadian yang berlaku sekitar 10 pagi waktu tempatan dikatakan berpunca dari kelalaian pelajar terbabit..”….
Pelajar:“ kami buat study group kat sini tadi. Lepas habis saya terus kemas barang dan bru perasan yang benda tu dah takda”..
Wartwan: “jadi apa perasan adik atas kejadian yang tak diingini ini??”
Pelajar:” saya redha tapi sedih jugak la..tambah pulak lusa nak exam math… tak patut la hilang time camni kan??... tapi salah saya jugak la..”
Wartawan: “ pelajar  yang terambil kalkulator tersebut diminta memulangkannya ke alamat yang tertera atau menghubungi, talian tetap kami untuk sebarang maklumat… sekian, Abdullah sani melaporkan dari bangi, untuk TV#”…
Kembali ke berita dalam negeri… dua orang pelajar yang mengikuti kkkQ1124 di jabtan kejuruteraan elktrik, university kebanggaan Malaysia, telah Berjaya menjwab kuiz pad jam 1 tghari, waktu perancis..
Pelajar:” alhamdulillah saya dan rakan saya Berjaya menjawab kuiz tadi walaupun ada bebrapa kesilapan namun kami berasa bersyukur ke hadrat ilahi atas limpah dan kurnianya”…
Pelajar kedua: “ok lah.. nasib baek kitrong boleh jawab tadi… tak sia2 study lepas kelas tadi”…
Dengan itu berakhirlah berita kita pada petang ini, sekian salam sejhtera, salam satu Malaysia…

p/s: teringin mau kerja dlm bidang penyiaran

4 comments:

nur iema said...

'klu sudi follow la sy, t sy follow awk blek'

bleh caya kew???
xdak pn ko dlm list followers aku..
huk3...

Dija Zaki said...

hahaha.. xleh blah brite yg amek kuiz tu... naseb baek kuiz tu dpt la gak markah skit.. drpd kosong kan.. hehehehe..

syarky ibrahim said...

tijah!!! betul!!!!!!!

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Kalkulator sangat amatnya penting!

Pin It button on image hover
Tweet