Friday, September 3

..Be innovative..



TOTALLY TAK SETUJU AMAT!!!
Alkisahnya macam ni…. Di suatu petang yagn hening, belayarlah aku merentas internet mencari gambar yang chumel2… dan tetiba terlintas gmbar ni… first impression?? WHAT THE FISH!!!
Kalau korang tgk dan fahami serta menggali lebih lanjut dengan bersuluh spotlight , korang akan faham apa yang dia maksudkan…lain lah kalau anda semua hidup di celah batang pokok for the last 18 years…tertulis…secara translasinya…”kita akan jadi pandai kalau tidak fikirkan perkara-perkara bodoh”… im so very very totally absolutely disagree…
To be a great and innovative person, everything sparks from an idea…. An idea that comes in all possible ways..including daydreaming and fantasizing… dan setiap idea itu pada ketika itu dianggap sesuatu yang bodoh… imagine… thousands years ago, a man said “don’t be so stupid, of course man cannot travel by air” or “of course metal will sink in water u stupid”…. Tapi sekarang…. Kita ada kapal terbang.. kita ada cruiser yang beratnya beribu tan tapi berlayar 7 lautan tanpa tenggelam..something so significant that started with a silly thought “Hey, I want to fly to”… dan jugak related dengan assignment aku baru2 ni… Nikola Tesla, wizard of thunder, yang mencipta ac circuit pun dianggap gila dgn dunia gilanya namun semua yang pernah dia bygkan wujud dlm teknologi sekarang… dan lagi satu... kalau kita ni smart sangat so kenapa perlu belajar???
So, correction, “U ARE NOT SMART IF U DON’T THINK STUPID”…

6 comments:

nur iema said...

stuju!!!!!!!

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

"everything sparks from an idea"

yeayyy~~~ sparks are flying in my head!!!

hampeh Syahir, dah tahu alarm aku bunyik, kejutkanlah, ini dia biar aje... issshhh... sparks are flying in my head!!!

P/S: Eh, eh, budak bio pun tahu pasal Nikola Tesla, kagum, kagum...

syarky ibrahim said...

ceh... nak jugak kaitkan ngan tatu dia tuh.. geli giler...

er hello..ko lupa ke?/ tesla kan ada dlm cite sorcerers apprentice..faveret aku tuh

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Ini memang peminat tegar The Sorcerer's Apprentice ni...

P/S: Aku tak minat sangat cerita tu, jalan cerita terlalu tawar-hambar...

syarky ibrahim said...

ko tak paham cerita kot...best la ..terutama time dating dlm makmal. nak buat jugak lah..

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

bukan tak faham cerita, cuma expectation aku tinggi...

Pin It button on image hover
Tweet