Monday, September 6

Sandwich Madu dan Bunga clover


Mood: jiwang bila pikir nak balik kg jumpa shabat lama
CEPAT LA NAK BALIK!!!!!

Isk  isk… tengah tengah aku melayan rasa sedih ni, tetiba teringat suatu anime yang menjadi kegilaan aku dan SHPX time kitorang kecik-kecik dulu(taklah kecik sgt)…;agipun korang pun mesti boring baca blog aku yang asyik tragis je kan?? Kalau tak tragis pun sadis je…jadi aku nak cerita pulak pasal cerita yang bukan setakat cambest tapi memang best…

Tajuk dia, “Honey and Clover”… tak, ini bukan nama resepi.. tapi nama manga kendian jadi anime kendian drama…tapi aku setakat tengok anime je lah.. tak jumpa cari drama dia sebab tak ramai tau pasal cerita ni… cerita ni pasal 5 sekawan..belajar kat university yang sama… perangai diorang memang macam-macam… bukan macam budak zaman sekarang, nak satu geng je, kalu shuffle ngan shuffle je, kalu punk nak punk je… ish ish ish..

Dalam sekawan tu ada Takemoto, specialized dalam pembuatan arca kayu, seorang yang pendiam dan tak pasti ngan masa depan… pastu ada Shinobu, si jutawan senyap hasil kepakarannya dalam pelbagai bidang seni termasuklah seni layar… kendian si Mayama, er.. kejap.. dia buat apa ek… urmm… oh ya!! Dia keja kat satu design company ni… kreatif la jugak.. dia palin tua aku rasa..dah grad dah pun… pastu ada dua pompuan..Yamada ngan Hagu… Yamada sorang perempuan hot tapi tak tau dia hot.(bonggok sungguh)… Hagu pulak umur lebih kurang baya korang la tapi ada fizikal yang kecik dan sangat comel…
Nak jadikan cerita, Yamada suka Mayama tapi Mayama suka kat pompuan lain… Takemoto suka Hagu tapi Shinobu pun suka Hagu..so tak tahu Haru suka sapa…. Gedebik gedebuk…tengok sendiri cerita sebab tiada kata yang cukup untuk gambarkan betapa banyaknya  adegan romantic, jiwang dan lucu yang ada dalam cerita ni….http://www.youtube.com/watch?v=AbPn-fmGNMA.


Tapi tapi tapi tapi…tunggu dulu… kenapa aku suka cerita ni??? Sampai aku sanggup pertaruhkan jalan cerita ni untuk esei BI aku time SPM…(best sgt sampai dapat A1)… huhu.. ada satu part dalam anime dimana si Takemoto bertindak tekad, dengan hanya satu basikal buruk, pergi menjelajah satu Jepun.. fuh.. ingat kecik ke Jepun… semuanya semata-mata nak cari tujuan dia untuk terus hidup… aku terharu siot… rasa nak nangis pun ada.. aku time kecik-kecik dulu pun ada buat gitu gak.. tapi dari Bachok pegi Jelawat je lah… time tu baru darjah satu… balik kena tibai ngan ma aku..adoi…
Yang buat aku betul-betul dan benar-benar suka cerita ni adalah nilai persahabatan diorang… buat lawak macam nak gila tapi bila nak keluar ke, semua bersama… aku nak sangat ada sejumlah kawan yang betul-betul rapat ngan aku..bila diorang nak enjoy ingat aku, bila nak sedih pun jumpa aku… nak sangat… please-please… mintak sangat..
apa apa pun, aku suggest korang layan anime ni atau drama dia... sangat best...(sesape sekolah menengah skali ngan aku tau la aku suka cerita ni)... dan mv untuk drama dia ada lagu best dari Ken Hirai..kenal tak?? tak Kenal?? (korang ni dari marikh ke??) lagu pun jiwang amat.. tapi tetiba tenet buat hal jadi aku takleh upload video tu.. ko cari sendiri lah ye.. KEN HIRAI-CANVAS .http://www.youtube.com/watch?v=pyegOjUuPuo&p=2E5B49CF04ABB40B&playnext=1&index=2.


7 comments:

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Huiyo, dapat A1 Bahasa Inggeris SPM, tulis pasal anime pulak tu... huiyo... terer...terer...

P/S: Budak Band 6 boleh lah... kita Band 4 ni macam mana lah nak buat macam tu...

syarky ibrahim said...

aigoo... aku time muet tulis lagu avril lavigne kot.. mengarut je.. muet dia kena ada startegi..bru bleh dpt tinggi

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Nasik sudah jadi bubur lambuk... nak buat macam mana lagi... kekal ajelah Band 4 ni...

syarky ibrahim said...

boleh ke nasi jadi bubur lambuk??

syarky ibrahim said...

apa susah.. amik je skali lagi..

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Buang masa ajelah... tak pakai pun Band 4 tu lagi... Wah, ha, ha!

P/S: Kau mengganggu aku menulis esei...

syarky ibrahim said...

esei kau memang terbaik!!!!

Pin It button on image hover
Tweet