Monday, August 29

That Post Just Before Raya


*This is written in the purest of hearts, with a good coffee and late deep in the nights.

                I’ve been through a lot. Banyak yang ditempuh, pelbagai yang ditimba. But I never walked these roads of endearment’s less alone. Jadi di malam terakhir Ramadhan, Syahir in depth is a sorry creature.

Ucena my dear you are the most heartwarming person I’ve ever met. Bekerja dalam sesuatu yang sukar dan kering, ko masih teruskan demi suatu niat yang suci tiada yang lain mampu tandingi. I’ve dreamt of what u have been doing these few months tapi tak pernah punya nekad untuk menjayakannya. Im sorry sekiranya sehari dua atau selama ini ko rasa terkecil hati with what I said but u know deep down, u are like a sister to me. Bagi aku, hang adalah antara individu yang bangga untuk aku katakan “Inilah Makcik Ucena, bestfren abah. U should grow up and be like her” kat anak2 aku nanti.

Azrai u are the most awesome, inspiring guy I have close as my brother. Betul ni. U been there when even the star gloom darker. Everytime I imagine my heart trickling up to the sky as ashes and smoke, covering the world, u’ll be there like a creamer to my coffee, a warm Milo in harsh winter. Thanks.

Enin and Zety u gurls both hate it when I put both your name in a sentence but how I felt for both of u is greatly on par. Enin, u were there ever since I left high school. Kita bergaduh sama-sama namun sentiasa, u put me on the right track or at least re-think my actions. U made me a better person and I never regret hearing YOYO sebab if it never for that, entah kita rapat ke tak. Zeti, u been there for me on the aftermath of my Uitm experience. U are a great gurl, no need saying that daya pemerhatian ko sama hebat ngan aku. U know who I am without a word from me. Enin, Zeti, u gurls are my BFF forever in two different ways but yet still the same! I don’t even know how would I survive UKM life without any of u! Truly grateful! Truly I am! Segala ampun maaf seandainya tersalah kata, tercarut kat kamu berdua. I Love u Gurls the same way Ted loves Barney and Marshall. *sila tengok How I met Your Mother. Oh ya, whoever your boyfriends may be, I’ll always be you gurls no1 boyfriend got it!

Ruslan and Haqimi. Dua adik yang aku selalu impikan. To think that u just met but now we have our own song! Hahaha. Haqimi, sorry if I ever said hurtful things to u but u know beb, aku jujur. U are the most naïve and kind, and nerdy boy but at the same time u adapt so easily and show real spirit n kindness yang tak pernah aku jumpa. Tu yang membuatkan ko comel. Ruslan, u reminds me of who I am. Kita dah pernah lalu kesusahan dan kita bangkit, ceria, providing joy to everyone by being us. Kita adalah kita. First aku jumpa ko pun aku dah tahu ko sebenarnya saling tak tumpah macam aku. Ok, less teruk dari aku lah. But anyhow, keep that confidence up, be who you are and remember, takde sebab untuk kita tidak bergembira di dunia ni.

SANTUNIANS!! Orang-orang yang membuatkan aku rasa positif terhadap dunia. Farahaain, asmidah, rizman, TARMIZI, izdiyad, Ilyas, Hafiz, Suhaila, Firdaus, KAK AISHAH!!!, dan yang lain-lain. How the world should wept if they never had the chance to know u. u guys are the best people I worked with. We came together by a fortune, but stick together till the end by heart. Kalau nak dikira betapa besarnya jasa Santun dank orang kat aku, memang tak habis nak ditulis. I can even write a new blog about u guys! Segala salah, silap, tutur kata, perangai saya mintak maaf dari hujung rambut ke tengah bumi. Haha. Tetiba terngiang suara kak Aishah “Syahir! Behave behave!”

And to all my other friends, KA thanks sebab bagi stay kat umah KA tanpa perlu bayar apa2. Joshua im really sorry for what I did and I shouldn’t treat u like that. Adan thanks for being a great friend to me sepanjang cuti ni. Jet jet my cousin im sorry if sebab tak dapat tunaikan janji aku. Afiq Razak I know u won’t even be reading this tapi thanks sebab tolong the other day even after what happened. Jimmy Azhman be tough after what happened lately to u and I’ll be here if u need me. Hakimah I know u’ll never forgive in a million years even sampai kiamat but I just want u too know im really really really really sorry. CT Alia n Zaza im sorry too kalau ada semasa kita bergurau I oversaid something ke apa n can’t wait to sing again with u guys. Sanggar citra im sorry sebab korang sentiasa kena tahan ngan perangai aku. Jannah im sorry kalau ada ketikanya aku bikin kacau perasaan ko. Yanie aku nak mintak maaf jugak walaupun nanti aku akan kacau ko jugak. Dijah Zaki kelass ko jah takkan la ko kakak aku pun nak terasa. Azri n Adib walaupun korang tahu yang aku carut bukan sebarang carut tapi kot2 korang terasa lah sekali sekala aku mintak maaf juga.

Segala Salah silap samada yang disedari ataupun tidak, secara online ataupun reality jari disusun memohon ampun. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DAN MAAF ZAHIR BATIN ON9 DAN OFF9.

6 comments:

FaRaH AiN said...

:"(

eh, btw ak nak recommnd ko wat vblog. wat la ucapan slamat ari raye plissh.

akher kate slamat hari raye maap zahir batin

SyArk BudAk NaKaL said...

dah terlambat nak wat vlog untuk raya.. takde equipment doe..

ucena said...

:(
carut lagi.

tuahcendana said...

Thank you Shahir. U r now officially a brother of mine=)

~Nana 귀여운~ said...

Selamat Hari Raya ye maap zahir batin :)

i am S!L4H.. said...

selamat hari raye. eh2 nak maafkan la komen kejam aritu. hahhaa =p

Pin It button on image hover
Tweet