Sunday, February 6

Bengkel Hala Tuju Santun 2011


From 29th to 1st of February this very year, aku berpeluang untuk bersama taiko-taiko (these title really creeps me out) Kelab Santun untuk melangkah dekat Singapore bagi menjayakan bengkel hala tuju kelab Santun. An astonishing line up of events as great minds comes together with nonetheless great people.

            Bertempat di hotel Seri Malaysia Johor Bharu (I said dekat singapore,bukan di singapore), bengkel tiga hari ini memfokuskan mengenai masa depan dan juga perancangan Kelab Santun di bawah skim Santun YaPEIM. And yes, I’ve repeatedly told you what Santun is and it is in my archive for you to discover.

            Mengumpulkan handalan-handalan (dah macam cerita Wira Tunggal lak) Santun, program kali ini nyata Berjaya mencapai objektifnya. Lots of minds came up together to create a good brainstorming environment in synchronizing a list of events  with the wellbeing of dear Santunians in its core. Perancangan calendar Santun, program dan akitviti yang dijalankan, persediaan ke arah pelancaran Koperasi Santun dan juga penubuhan Kelab Santun di universiti. 

            People always say that great minds thinks alike but in my evaluation, great minds never thinks alike as great plans shall never emerge when all thinks the same. Perbincangan dalam kumpulan yang diadakan jelas memaparkan ideology dan kelebihan ahli Santun yang tak pernah saya lihat terbit dari kalangan mereka. I was amazed by their courage in organizing VVIP leveled programs in the past and yet I was taken beyond my expectation by them in this workshop. 

            Jolly good work to everyone in the workshop for your tremendous flow of leadership and participation. Dan saya harap segala apa yang kita usahakan itu mencapai jayanya.

. . .

Ok done with the skema parts. Haha. Sorry guys, im already tired of being so uptight all the sudden. Ibarat macam mesej kak Aishah time aku tgh present projek, (ada ke time tu jugak dia nak antar mesej) “ ini bukan Caer yang I kenal. Caer control macho ek?”

            Aigoo. Dah TKP ngan Tuan Haji Zamri tengah teleng kepala tengok saya, memang taka r nak buat lawak. But ye, I am a lil bit scripted (as Diyad would say) every minute of my presentation. Apa nak buat, gabra. Hehe.

            And dekat bengkel ni jugak aku kenal ngan taiko-taiko serta otai-otai Santun. Zulfikri aka Fiqqo (that name is so gay) yang first tegur aku time program Pemangkin dulu. First time aku masuk Santun dulu-dulu. Ingatkan mamat ni skema lah sangat, tapi bila aku buat lawak sikit je, terus leh masuk sekepala. Haha. And then first time jugak jumpa dengan Mzlifa Green (minah ni secara terang-terangan dan tak menipu suka kaler hijau). Mzlifa beli froggy yang sgt chumel. Ahaks. Pastu banyak la lagi benda2 fun yang terjadi, sampai tak larat dah aku nak ingat balik. Such as dendangan lagu rock jiwang yang bertukar menjadi lagu gay kapak dendangan Farez Izrul. 

            And kat situ jugaklah aku merapatkan diri or diorang merapatkan diri ngan aku (which sounded just the same) budak-budak junior dan batch 5. Budak2 batch 5 agak sporting gak la, dengan berzapin di driving rangenya (never thought people could do that), dengan jakunnya sesorang main golf. Adoyai. Letih gelak bila ingat balik. Pastu ada la budak kecik sorang yang terlepas ni. Suhaila Firdaus (ini nama fb dia if you are wondering). Budak kecik yang berperangai otai sememangnya satu penambahan yang baik terhadap program kali ini. Kalu tak 24jam aku bergaduh ngan Hafiz konfius tu. With great maturity, understanding and social appearance, she will someday be a great asset to the family.


            It is in my deepest dreams that I someday get a chance to experience a lot more with the bunch of you and until next time, farewell.

7 comments:

FaRaH AiN said...

btw, just want to inform u, time kak aishah send msg kat ko time ko tga present tu, ak ade kat sblah kak aishah. ko mmg laen time tu. x tipu
hahahaha

SyArk BudAk NaKaL said...

lagi macho la??

ucena said...

scripted!!~
mn hilangnya syahir time tu??
haha

SyArk BudAk NaKaL said...

kenapa semua memang tgk aku lain macam time tu??? tak aci ar gini

tuahcendana said...

You guys are my greatest memoirs=)

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

1. Nama username dia memang FiqqO NemesisSo PsycOO lah, http://profiles.friendster.com/27527436, susah sangat, panggil Fifi ajelah...

2. seronok tengok zapin di driving range... ^_^ kah, kah, kah...

little lurve said...

congrat!
=')

Pin It button on image hover
Tweet