Friday, January 20

Hari hari terakhir semester 1


Friday, page 20 of 366.

Exams are over with. Tapi aku masih di UKM. Kalau korang tanya aku beberapa minggu dulu, aku nak balik rumah ke tidak, aku akan jawab ya, tapi sekarang, bagai gugur seluruh jantungku nak tinggalkan UKM ni. Why? I don’t even know. Shoot me.

    Friday, waiting for my gay cousin to crash with me. Dia nak tumpang bermalam kat bilik ni sebab nak berjimba kat KL. One of more reasons why I didn’t bought my ticket home yet. Jadi masa yang ada ni aku luang untuk kemaskan barang secara bijak (I’ll tell you why later) dan enjoy berbuat sesuatu yang kurang menghabiskan duit, iaitu layan movie dalam bilik.

“How was exam?” “Exam camner doe, ok?”

The usual end of semester prep talk you’ll experience. Well at least if you are in a decent college and you are not a slut that don’t give a sh*t about studies. Opss. Terkasar pulak. Forgive my French.

Exam.         Ada naik turunnya. Lebih banyak turun dari yang naik. Kadang-kadang, bukan setakat usaha yang kita perlukan untuk berjaya, tetapi hati. Take me for example. I’ve been studying Electromagnetic for the whole study week and more but when the exam came, I blanked. Kejadah dengan notes tulisan tangan setebal satu buku nota tu. Setiap malam, setiap pagi aku study bagai bangla cari duit tapi akhirnya, aku tak boleh jawab apa pun kat kertas jawapan tu. Tapi untuk subjek ODE dan Elektronik Analog pulak, aku hanya spend satu malam beromen dengan diorang dan esoknya Alhamdulillah aku boleh jawab dengan tenang. (Beromen is my word for late night studying. Get your dirty mind out of the gutter).

Konklusinya, usaha ada tahap keberkesanannya, tapi tanpa hati dan dorongan yang betul, tak ke mana kita menapak. 

Cita-cita tu macam mapley, best nak lepak borak,
          tapi kotor macam gampang.        

5 comments:

aisya said...

syahir dgn UKM mmg xboleh dpisahkan punnnnn..

SyArk BudAk NaKaL said...

kan... haha. best balik rumah??

~Nana BamBam~ said...

best tuh abis semester 1...

cuti x balik ke? huhu

aisya said...

of course la.. korang ni je yg x reti nak balik rumah..

SyArk BudAk NaKaL said...

Nana, belum bersedia untuk balik...

kak ecah.. hahahah...tunggu tau, nanti nak gitau cerita menarik

Pin It button on image hover
Tweet