Monday, July 4

Ko Loser la!


Di suatu perjumpaan kelab..

Bersalam-salaman. Macam biasa lah pergi meeting, semua muka fake senyum macam gampang je. Ayat “Eh, dah lama tak jumpa. Ko sihat?” dah jadi kebiasaan dah. Pastu macam biasa lah, bila seorang budak sibuk bersembang pasal betapa ‘hot’nya awek dia, ramai lah budak hingusan datang menyebok dengan bontot besar diorang….

“Dude, aku muka lawa ni tak kesah sangat, yang penting hati baik” jelas si Jamal playboy…

“Betul tu. Setakat muka je buleh jual bukan boleh kasi hati ‘kenyang’ kan” sambung si hingusan cuba untuk masuk group…

Tak puas hati sebab Jamal playboy sangat, aku cakap “But dude, bukan kau ke yang cakap awek kau looks like an artist just now?”..

“Wow, band 6…”

SENTAP!

Di Facebook…

Tengah bosan nieh. Kucing pun dah lama meninggal. Kurang ajar betul kucing aku. Meninggal tak warning kat aku. So update lah facebook pasal suatu benda bodoh yang terlintas dalam kepala otak…

Ir Syahir Ibrahim: “Loving you, head over heels, and all other cheesy cliché”

Seminit… senyap, takde noti lagi…
Dua minit… masih senyap, semua orang dah tido kot…
Kemudian ada bendalah merah tuh.. bukak…

“Oh, hello! Cakap melayu buleh tak?”
.
.
.
SENTAP!


Di Facebook lagi….

Bangun pagi, cuci baju, sapu rumah. Pelik. Semalam dah sapu, hari ni sapu lagi. Bila nak habis sapu ni???? Dah lepas siap buat kerja, bukak FB..

Notification penuh. “pergh, kira hebat gak aku nieh”… tapi bukak –bukak semuanya pasal like mengelike.. DUSH! “padan muka perasan sangat.”… pastu baru ternampak ada orang post something kat wall…

Mamat Mereng: “Ir Syahir Ibrahim come teman me keluar beb im bored very much staying at this house let go to mall”

Pening. Aku pun komen balik..

“HUH? Tak faham la wei. Cuba tulis betul2, titik pun takde”

Tiga minit kemudian, dia balas…
“Do I care? Bukan aku nak jadi cikgu BI pun ok.Oh lupa pulak budak omputih mana paham.”
.
.
.
.
.
SENTAP BANYAK KALI!!!!


“For those out there, kepada yang terasa atau yang tak terasa, kepada yang pernah kena atau pernah buat kat orang, hear this! TIDAK PERNAH COOL SEKIRANYA ANDA GUNAKAN KEJAYAAN ATAU KELEBIHAN SESEORANG ITU SEBAGAI SUATU EJEKAN MURAH SEBAB IA BUKAN SAHAJA NAMPAK MENGHINA MALAH  JUGA MENUNJUKKAN BAHAWA ANDA SEORANG YANG CETEK DAN LOSER.”


3 comments:

Light of Intelligence said...

ckp english pon salah ke?
kalau x paham
find it from google translater
sian2
anyway ekekeke
selalu org suka like keluar noticification =.=
buat penat je.
nyampah kengkadang
comment la something ehn.
totally a loser weih

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

banner kau kekurangan warna oren...

~journal BMMM~ said...

mentaliti masyarakat melayu memang macam tu

tenguk vid ni...best n sesuai untuk situasi kau http://www.youtube.com/watch?v=w8fP4EwdP40

Pin It button on image hover
Tweet