Friday, December 10

Hantu Kak Limah Balik Rumah


Filem pecah punggung!!!
Terbaik!!! Wa kasi 4 bintang level melayu!!! Memang pecah punggung lah sebab gelak kuat giler. Filem arahan mamat Khalid, HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH memang boleh kasi meremang anak tekak… kenapa?? Ye la, meremang sebab tekak kering asyik gelak jer.

Alkisahnya, setelah kejadian zomba di kampong pisang, si Hussin yang takde SPM tapi ada wawasan tu pergi oversea cari makan. Baliknya, jirannya Kak Limah jadi hantu..kecoh satu kampong pisang… huhuhu.. kelakar wa cakap lu. Makcik anak tiga ngan rantai emas tebal kat sebelah aku tu gelak tak ingat kiamat dah. Mamat Khalid memang buat research habis ar..tak sangka ayat jual ubat pasar malam, "ado gaut,kecing manis, darah tinggi,seduan, resdung, lemah jantung" pun bleh buat lawak


Antara adegan yang aku ingat:
“saya baru balik oversea pakcik”
“oversea apa nama!! Singapore je!!”

Sesi melarikan diri dari hantu paling best lah, si lumpuh angkat kerusi lari, Opie Zami lari tak ingat dunia, dukun Indonesia kena penampor Kak limah lumpuh terus, mamat gemuk buat aksi Ultraman nak lari dari hantu, si johan lari keluar jamban pakai tudung saji, si johan wheelie motor yang ada box kat sebelah tu lari dari kak limah, si awie lari pakai kain pelikat selipar kat lengan.

Yang aku takleh blah, time ni aku ngan makcik sorang je gelak sebab yang lain tak paham kecek klate,
Bomoh: belawok belawok belwaok belawok!
Aku: hahahahaa!!!!
Abang kat seat blakang: kenapa ko gelak dik???
Aku : belawok tu maksudnya “kena tipu”..
Abang: owh..hahahahahahhaha!!
Pastu baru satu panggung gelak… bongek..

Aku jugak belajar tatabahasa baru..
Wecha :wheelchair
Kusen :keychain
Cer cerita: cuba cerita

7 comments:

Oda Alill said...

Cam best je citer ni..nnt nak g tengok la.

nekkenproject said...

Misti tgok nie

Atika Natasha said...

nak tgk! tp tu la skang nih kat umah i tgh heb0h pasal p0c0ng..itu p0n dah buat i takleh tid0,ditambah lg tgk cter nih..hehe..tggu cter p0c0ng kat kmpung i reda baru i nak serbu!

SyArk BudAk NaKaL said...

citer ni best!! ya amat!!

chacha said...

yeyeah...nk tgk la sok....:)

FaRaH AiN said...

mcm best je weh
nak tengok3!!

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Zami Ismail lah, bukan Opie Zami...

Pin It button on image hover
Tweet