Monday, December 13

Kuntest Cerpen sesedap Rasa



Huhuhu.. kuntest best dari ain ni… jom guys.. u know what to do…


 Jom menggila lagi!!            


  Pagi itu suasana memang tenang. Ada yang bekerja, ada juga yang duk saje. Tapi ain zulaikha lain ceritanya. Pagi itu entah apa kena dengannya, sarungkan baju kuning dengan tudung pink. “Kau ingat kau cantik?!”  jerit pemandu teksi yang berlagak diva bawak kereta Volkswagen beetle. Kucing pun terkejut, “Apakah?? Busit!”.


                Takleh terima kenyataan, ain cuba mesej kawan baik dia. Teresak-esak Ain dibuatnya. Tak sangka dunia begitu kejam bagi dirinya. Kawan yagn diharap, mintak kredit lak dengan dia. Padahal dia pakai postpaid. Giler le…

                Setelah cuba mereloadkan kredit kawannya, akhirnya Ain Berjaya melakukannya. Alhamdulillah, syukur. Dan setelah sekian kali dan sekian waktu menunggu khabar berita dari kawannya, akhirnya ada panggilann. “Ain, cuba ko cari imeh kasentan” kata kawannya. Bingung, Ain membalas, “ Bukan imeh kansentan, imej consultant!.. ish.. inilah pentingnya English education..kalu dah bengap tu susah nak nolong..”.  Tergamam, “owh..imej consultant.. try la cari “. Ain pun bertanya lagi, “  Cer cerita cer cerita!!”.

                Alkisahnya, pergilah Ain berjumpa pakar runding rajah. Eh, bukan, pakar runding imej. Tapi bila dah sampai kat ofis tu, ohoiii oi!!. Bila mata bertentang mata…. Cair hatinya si Ain bagai punguk melihat purnama, bagai mat indon pergi klcc.

                Namun, semua hanya mimpi. Insan yang dipuja bukan seindah rupa bila si dia bertanya, “ ye dik, nak makan sini ke bungkus?? Nak dinner plate atau snack plate??”. Oh tidak!! Tersalah masuk Kentucky Goreng Ayam rupanya!!!

***

Sekarang aku nak tag pulak kat kwn2 aku suh join contest ni.. marilah kita uji minda kita dengan berkarya
dan sesiapa yg berminat

Rugi la kalau kowg tak serlahkan bakat kowg sbb hadiah dia menarik. nak tau hadiah dia? tgk ni

||||||||
||||||
||||
|||
||
|

Mcm2 kategori ada.. Best kn... meh la join.... meh la memeriahkn lg contest ni...

5 comments:

EkaWeird said...

kah..kah..kah.. kelakar..... kalau mcm tu Shark menang Cerpen Terbaik (L) Ika lak Cerpen Terbaik (P).. perasannye laaa..

asma putriey said...

aiiyyaarkkk!!
kte ni xpndai ler nk wt crpen2, gmbr cumil2 g2.. huu

Anis said...

uhuk3..
xreti ngarang2 neh..
ehehe..
btw..bez cite tuh..huhu..

Ain Zulaikha said...

terima kasih join kontest :) apa2 update akan di beritahu good luck..

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

Pin It button on image hover
Tweet